Ford Mustang provkörd: ”Slå till på en gång!”

John Eriksson provkör Ford Mustang som med senaste uppdateringen har blivit en riktigt seriös sportbil. "Jag hade höga förväntningar men nya Mustang överträffade dem", säger han.
Annons

Hej John, var är du och vad gör du?
”Jag besöker södra Kalifornien för tillfället och passar samtidigt på att köra uppdaterade Ford Mustang.”
 
Trevligt! Hur känns den?
”Fantastisk! Mustang har gått från klarhet till klarhet under det senaste decenniet. I och med den här uppdateringen av den nuvarande sjätte generationen har Mustang blivit en riktigt seriös sportbil.”
 
Vad hittar vi för nyheter?
”Min testbil är en manuellt växlad GT med Performance Package, vilket innebär bland annat bättre bromsar, 19-tumshjul med superklistriga Michelin Pilot Sport 4 S, diffbroms och en särskild vinge på bakluckan. Dessutom har den de nya adaptiva stötdämparna och det nya sportavgassystemet.
 
Motorn har förbättrats och levererar nu 450 hästar i den europeiska versionen (men här i USA motsvarande 466 hästar). Den är ett riktigt monster. Och ljudet med sportavgassystemet – basigt, ilsket mullrande och högt! Helt underbart! Jag fattar inte hur den kan vara godkänd för gatan och låta så här högt. Samtidigt finns ett valbart tyst läge när man behöver smyga utan att väcka grannarna. Sportavgassystemet är därför värt varenda spänn, köp inte en GT utan det!”
Ford Mustang provkörd:
Cirka 500.000 kronor för en bra utrustad bil.
Varför ska man köpa den?
”Körupplevelsen är härligt analog. Det här är en bil som kräver att man kör den aktivt för att få ut det mesta av den, men den ger då otroligt mycket tillbaka. Om man gillar att verkligen köra bil är detta en av de mest involverande körmaskiner som finns (till rimliga pengar).
 
Och den har riktigt, riktigt vassa prestanda! Mussen älskar kurvor och har ett fenomenalt grepp, speciellt i framvagnen. Lägg till det dess brutala acceleration och du har en bil som skrämmer skiten ur Porscheförare.”
 
Oj, du verkar riktigt imponerad.
”Ja, det är jag. Ordentligt. Jag hade höga förväntningar men nya Mustang överträffade dem. Jag vet att många kanske funderar på en ny Mustang innan bonus/malus-skatten träder i kraft och till dem skulle jag säga: Slå till på en gång! Men även med malusskatten är detta ett fynd. Räkna med drygt 500.000 kronor för en schysst utrustad bil, men rent prestandamässigt levererar den på en nivå som ligger minst ett par eller några hundra tusen högre än så.”
 
Läs provkörning i ett kommande nummer av auto motor & sport!
Ford Mustang provkörd:
”Jag fattar inte hur den kan vara godkänd för gatan och låta så här högt”, säger John.
Ford Mustang provkörd:
Annons
Annons
Rulla till toppen