Volvo har registrerat XC50 som modellnamn

Först ska modellprogrammet elekrifieras. Efter 2020 kan det bli aktuellt med nya modeller, däribland en suv med modellbeteckningen XC50.

En XC50 klämmer sig in mellan XC40 och XC60.

Nya kompaktsuven XC40 är ett helt nytt suv-segment för Volvo, en lansering som innebär att man för första gången har tre suvar i sortimentet.

Men trots fler modeller än någonsin finns, om man jämför med andra prestigetillverkare, hål i Volvos suvutbud. Dessa hål ska man täppa igen när man genomfört projektet att alla Volvobilar som säljs från 2019 ska vara elektrifierade, skriver AutoExpress.

"Med nuvarande modeller täcker vi 98 procent av segmenten, därför är det mer troligt att vi kommer att gå på djupet än expandera", säger Lex Kerssemakers, Volvo-chef för Europa, Mellanöstern och Afrika.

På frågan om detta kan betyda en sportigare coupeliknande suv för att utmana BMW X2 och X4 eller Mercedes GLC Coupe, sa Kerssemakers: "Potentiellt men inte på kort sikt", skriver AutoExpress.

Intressant är då att Volvo nyligen har registrerat modellnamnet XC50, vilket tyder på en modell mellan XC40 och XC60 kan vara på gång. 

Vad gäller de kortfristiga planerna kan vi se fram mot nya S60 samt den högintressanta 40-serien.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag saknar en Volvo coupésuv.
64
35