Jon Olssons nya Audi RS6+ med 735 hk

Att Jon Olsson gillar Audi RS6 är allmänt känt. Likaså att hans senaste blev stulen och totalförstörd. Nu har han skaffat en ny RS 6 och pumpat upp den till 735 hk.

Jon Olssons nya Audi RS6+ med 735 hk

Bilgalningen (för vissa även känd som skidåkare) Jon Olsson har alltid gillat Audi RS 6. Men som vi alla minns blev hans tidigare RS 6 stulen och uppeldad. Jon Olsson har alltid många bilar på gång, det var till exempel inte länge sedan vi fick se Lord Hans, en vansinnig Mercedes G-wagen med 800 hk.

Nu visar Olsson sitt senaste projekt, och det är inget mindre än en efterlängtad Audi RS 6. Bilen som har fått namnet "Phoenix" är utvecklad i samarbete med ABT Sportsline och bjuder på maffiga 735 hk (541 kW) och 920 Nm, vilket kan jämföras med original Audi RS6 som har 605 hk (445 kW) och 700 Nm.

"Phoenix" är en RS6+, som baseras på en "normal" RS6+, som i sin tur baseras på vanliga RS 6 Performance.  Den "normala" RS6+ byggs i en begränsad upplaga om 50 fordon, som i jämförelse med Olssons unika bil nästan får ses som en storskalig produktion. Tack vare ett speciellt sportavgassystem, som tillverkas helt manuellt, bjuder "Phoenix" på ett oöverträffat ljud och ännu mer kraft.

Olssons karakäristiska "snökamouflage" har byts ut mot "split camo" – förarsidan är svart och passageraren sitter i en vit zon. Den svart-vita-filmen gömmer dock inte de speciella ABT-delarna varav de flesta är i kolfiber. Vi hittar bland annat en fet läpp fram, kjol både fram och bak samt spoiler. Alla rutor samt strålkastarglaset är mörktonade.

Den sista, men kanske mest iögonfallande delen, är hjulen. Specialutvecklade av ABT för Jon Olsson. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Av alla bilar Jon Olsson haft gillar jag RS6:orna bäst.
77
29