Richard Göransson köper klassisk racingbana

Femfaldige STCC-mästaren Richard Göransson har köpt klassiska racingbanan Gelleråsen i Karlskoga. "Jag kan varje millimeter av banan och det ska bli oerhört kul att utveckla den", säger Göransson.
Annons

Richard Göransson köper klassisk racingbana
Richard Göransson har köpa sin hemmabana.

”Jag är mäkta stolt att ta över verksamheten för Sveriges äldsta bana som har en enastående motorsporthistoria. Jag brinner starkt för att ta arenan till nästa nivå”, säger Richard Göransson.

Gelleråsen, även känd som Karlskoga Motorstadion, byggdes 1949 och har stått värd för inofficiella Formel 1-tävlingar med legendariska förare som Stirling Moss och Jim Clark. Svenske F1-stjärnan Ronnie Peterson har vunnit flera tävlingar på banan i såväl Formel 3 som sportvagnar. Richard Göransson har själv vunnit åtta STCC-lopp på banan. 

”Det var här jag såg mina första tävlingar och här såddes fröet hos mig att börja tävla. Jag vet inte hur många STCC-tävlingar jag har kört här, men jag kan varje millimeter av banan och det ska bli oerhört kul att utveckla banan, anläggningen och verksamheten vidare”, säger Göransson.

Göransson planerar att göra ett antal förbättringar med start redan den här veckan. I köpet av verksamheten ingår även tillhörande gokartbana, restaurang och event- och utbildningsverksamhet. Han tar över som ägare efter Mike Luff och Lennart Bohlin som drivit banan i över 25 år.

Annons
Annons
Rulla till toppen