Koenigsegg Certified Legend – certifierar begagnade bilar

Det är inte helt lätt att köpa en Koenigsegg, även om du har pengarna, alla nya bilar är sålda eller beställda. Med Certified Legend-programmet ska det bli mer intressant att köpa en begagnad Koenigsegg.

Regera d'Elegance i Swedish Blue.

I år firar Koenigsegg 25 år i superbilsindustrin. För att fira lanseras ett så kallat Certified Legend-program, ett sätt att ta hand om begagnatbilarna. Inte för att man lagt ner utveckligen av nya modeller, men eftersom Koenigseggs alla nya bilar är slutsålda, vill man göra det tryggare och säkrare att köpa en begagnad Koenigsegg. 

På bilsalongen i Genève visas en Koenigsegg CCX, en sällsynt högerstyrd bil från 2006. Bilen ingår i det exklusiva Certified Legends-programmet. Det betyder att den har fått en omfattande genomgång och service vid fabriken i Ängelholm. Den renoveras och uppgraderas vid behov. Därefter får bilen två års fabriksgaranti.

Koenigsegg Regera i Crystal White.

CCX har Koenigsegg 4,7-liters V8 med dubbla kompressorer, 806 hk och en 6-växlad manuell växellåda. Utsidan har målats om i sin ursprungliga Koenigsegg Royal Blue. Den ursprungliga inredningen har bytts ut mot ett svenskt, naturfärgat läder med korgvävsmönster på stolarna.

CCX är en historiskt viktig modell för Koenigsegg. Den representerar en helt ny designera från Koenigseggs första generationens bilar, CC8S och CCR. 2006 slog den Top Gears varvrekord, ett rekord som höll sig i flera år. 12 år senare är den fortfarande 10:e snabbaste bil någonsin på banan.

Förutom den nygamla CCX ska Koenigsegg dessutom visa upp två specialbyggda Regera i Genève. Den ena är Crystal White-lackad med detaljer i orange. Den är utrustad med Koenigseggs "Ghost"-paket, vilket ger aerodynamiska förbättringar, bland annat ökar marktrycket med 20 procent. 

Den andra bilen som kommer att visas är Regera d'Elegance är lackad i "Swedish Blue", med blå kolfiber och stripes i "Ocean Green".

Båda bilarna är utrustade med Koenigseggs "Tresex" kolfiberfälgar, världens lättaste och starkaste fälgar, och Michelin PilotSport 4S-däck.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
"Swedish blue" är den snyggaste färgkombinationen jag har sett på Regera.
16
23