Koenigsegg lanserar ersättare till Agera RS under 2019

Trots förra årets femfaldiga världsrekord börjar Koenigsegg Agera RS bli till åren. Christian von Koenigsegg avslöjar att ersättaren kommer redan nästa år.

Koenigsegg lanserar ersättare till Agera RS under 2019
En ersättare till Agera RS kommer nästa år.

Med tanke på 2017 års fem hastighetsrekord är Koenigsegg Agera RS är en av ytterst få bilar som kan kallas hyperbil. 

Men Agera RS har funnits sedan 2011, och Koenigsegg kommer därför att lansera en ersättare nästa år. Detta enligt vad Christian vin Koenigsegg säger till Top Gear under bilsalongen i Genève. 

"Vi har en modell som kommer efter Agera RS", säger von Koenigsegg. "Regera är den bästa bilen vi kan bygga för normal körning. Det är en typ av GT-bil. Ersättaren till Agera, Agera RS och One:1 är inte en hyper-GT, den är mer racinglik. Den är ännu bättre än Agera RS."

Därmed ska vi inte vänta oss hybridteknik i ersättaren till Agera. I stället blir det fokus på att göra den egna dubbelturboladdade V8 ännu effektivare, en motor som redan nu levererar cirka 1.350 hästkrafter. 

Hur mycket mer Koenigsegg kan kräma ut är svårt att gissa. Men Christian von Koenigsegg har själv sagt att att 300 mph (482 km/h) är möjligt att nå med Agera RS.

Potentiella kunder kommer att få en titt på bilen redan i år. Men bara en virtuell titt eftersom den fortfarande inte är byggd. Vi väntar redan till premiären nästa år. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Längtar till att se vad Koenigsegg ska hitta på.
121
3