Nya Toyota RAV4 med tuffare look

Toyota valde New York Motor Show som skådeplats för premiären av nya RAV4. Det blir den femte generationen av den mellanstora suven.

Designen på nya Toyota RAV4 känns igen från bland annat CH-R.

Nya Toyota RAV4 dyker upp på de europeiska marknaderna under första kvartalet nästa år, några priser finns ännu inte för den som vill få en indikation kostar dagens RAV4 från 269.900 kronor. Den nya generationen byggs på Toyotas plattform New Global Architecture (TNGA), som även används till Prius, CH-R och nya Auris.  

RAV4 att erbjudas med två drivlinetalternativ; 2,0-liters bensinmotor med manuell eller automatisk växellåda, samt en ny 2,5-liters elhybridmotor. Båda kommer att finnas med fyrhjulsdrift.

Den populära familjesuven har blivit något större och fått en mer robust design. Vi känner igen det nya formspråket med tydliga och hårda linjer från bland annat CH-R. Överhängen har kortats både fram och bak, samtidigt som axelavståndet har blivit 30 mm längre vilket kommer utrymmet i kupén till godo. Bagageutrymmet har också vuxit med fällbart baksät och ett dubbelbottnat golv. 

För hybridversionen finns en ny elmotordrivning som utnyttjar kraften i hybridsystemet med hjälp av en elmotor på bakhjulen, detta resulterar i minskad energiförlust och AWD-prestanda. Även bensinversionen har fått ett förbättrat AWD-system.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Snyggare än föregångaren!
182
25