Koenigsegg bygger sista två Agera – ersättare på väg

Det är dags att ta farväl av den fantastiska Agera. De sista två exemplaren byggs just nu. Men ersättaren är på gång – premiär redan nästa år.

Den första av tre Koenigsegg Agera Final visades redan 2016. Nu kommer de återstående två.

Koenigsegg meddelade på onsdagen att de nu bygger sina två sista Agera-bilar. Därefter blir Koenigseggs enda modell Regera.

De sista Agera-bilarna blir de två återstående exemplaren i den så kallade Agera Final-kollektionen med tre bilar. Den första Agera Final visades på bilsalongen i Genève 2016.

De tre köparna av Agera Final har möjlighet att utan extra kostnad speca sina ex helt fritt efter tidigare Agera-bilar, inklusive One:1, vilket betyder en motoruppgradering till 1.360 hästkrafter.

Agera kom 2010 och har betytt mycket för Koenigsegg. Inte minst bidrog den till cementera märkets rykte som prestanda- och teknikkungar. Sedan dess har vi sett många Agera-varianter och många rekord inklusive hastighetsrekordet för produktionsbilar.

Om nu detta är en tråkig nyhet så finns det ändå något att glädja sig åt, och det är att Koenigsegg planerar en ersättare. Den är redan bekräftad för nästa års bilsalong i Genève.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Tack för allt Koenigsegg Agera!
69
3