Oväntad amerikansk nyhet: ”Saab förstörd av galen sopbil”

Den amerikanska tidningen Jalopnik rapporterar om en sopbil som löpte amok och förstörde en "stolt och vacker" Saab 9-3 Cabriolet, som "bara försökte få en god natts sömn". Kärleken till Saab lever!
Annons

Oväntad amerikansk nyhet:
Saab 9-3 Cab blev totalförstörd av en sopbil. Se hela bilder på den förstörda Saaben nedan (via Twitter, Trang Do/CBS Philly).

Den här nyheten hade man kanske kunnat förväntat sig i en svensk lokaltidning eller en mellanstor dagstidning. Men att den tas upp av en stor amerikansk bilsajt är lite oväntat.

I Jalopnik rapporteras att en sopbil löpt amok och förstört ett tiotal parkerade bilar. Det är naturligtvis en allvarlig händelse, men det ska tilläggas att ingen människa blev skadad. Så vad är den stora nyheten enligt Jalopnik? Jo att en Saab 9-3 Cabriolet blev förstörd. 

Reportern skriver en känslofull artikel, eller snarare en dödsruna, över den ”intet ont anande Saaben”, som ”bara ville ha en god natts sömn”.

”Den tunga och destruktiva sopbilen, till skillnad från den stolta Saaben, fick ett ”mekanisk fel” (typiskt för ett fordon som inte är en Saab) och kraschade in i flera bilar på en gata i Philapelphia, inklusive denna Saab 9-3 cabriolet”, skriver Erik Shilling på Jalopnik.

Men Saab 9-3 Cabrioleten var inte det enda offret. En Mercury Milan blev skadad, liksom en Subaru Outback som på något sätt hamnade ovanpå den ”fina, söta och oskyldiga Saaben”. 

Artikeln avslutas: ”Stackars Saab. Den gjorde inget ont, utan försökte bara få en god natts sömn…”

Käreken till Saab är i alla fall inte död!

Annons
Annons
Rulla till toppen