BMW registrerar nytt modellnamn – är M7 på gång?

BMW har aldrig gjort en riktig M7. Är det dags nu? En hel del tyder på det.

Ryktet säger att BMW M-ingenjörerna tidigt ville göra en M8, men att 8-serien helt enkelt var för tung. Om det stämmer kan vi av samma skäl anta att det var därför vi aldrig fick se någon M7.

Hur som helst, nu finns det två BMW M-suvar och snart en M8 i sortimentet, vilket betyder att vikten rimligen inte kan ha någon betydelse längre. Dessutom har BMW nyligen registrerat varumärket "M7".

BMW M7 skulle bli en äkta M-modell, till skillnad från nuvarande BMW M760Li, som är en M Performance-bil och tillverkad av BMW, inte BMW M. M760Li är därmed mer lyxorienterad än en motsvarande M7 skulle vara.

I BMW M760Li sitter en dubbelturbo-V12 som gör 610 hk och 800 Nm. BMW M7 får sannolikt samma dubbelturbo-V8 som M5. Att den tappar fyra cylindrar jämfört med M760 behöver dock inte betyda att den blir långsammare än M760Li. I ALPINA B7 sitter exempelvis en 4,4 liters dubbelturbo-V8 och den är snabbare än M760Li. Så det går definitivt att göra en M7 som är snabbare än M760Li.

Att skippa V12:an skulle dessutom göra M7 betydligt lättare än M Performance-varianten. Och lägre vikt ger inte effekt bara för accelerationen, utan även bättre körkänsla och skarpare styrning.

Med tanke på Mercedes-AMG S63 och kommande Audi S8 finns det sannolikt en marknad för M7, därmed ingen garanti för den kommer.

Den som lever får se.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tror det vi kommer få se en BMW M7.
32
2