Volkswagen lanserar dieselhybrid och ny gasmotor

Men fortfarande har Volkswagen inte lanserat någon mildhybrid – som började utvecklas 2003.

Volkswagen lanserar dieselhybrid och ny gasmotor

I flera år har Volkswagen pratat om att lansera så kallade mildhybrider, där bilen inte kan köras några längre sträckor på eldrift men där förbrukningen ändå blir betydligt lägre än utan hybridtekniken.

Redan 2006 hade Volkswagen färdiga hybridbilar klara för lansering – bilar som började utveckals tre år tidigare – men än idag, 15 år senare, finns inga lanserade mildhybridmodeller. Däremot kommer ett nytt pressmeddelande som gör klart att nästa generation Golf får ta del av tekniken när den lanseras.

Det som hänt sedan vi skrev om mildhybrider senast är att helt nya dieselmotorn EA288 Evo får mildhybriddrivning i form av en 12-volts startmotor eller generator. Tillsammans med ett litiumjonbatteri ska det ge lägre förbrukning. Koldioxidutsläppen ska kapas med tio gram per kilometer. Effekten spänner mellan 136 och 204 hästkrafter.

Det här systemet lanseras först i Audimodeller och kommer därefter till resten av märkena i Volkswagenkoncernen.

En annan nyhet är att Volkswagen lanserar en ny motor för märkets gasbilar. De har hamnat lite i skymundan när biljättarna plöjer ned miljardbelopp i utvecklingen av elbilar, men faktum är att gasbilar kan vara riktigt klimatsmarta i Sverige och de går snabbt att tanka.

Gasmotorn 1,5 TSI ACT Bluemotion med 130 hästkrafter och 200 Nm använder den så kallade Miller-förbränningscykeln och har direktinsprutning och VTG-överladdning (avgasturbo med variabel turbingeometri för bensinmotorer).

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag kör mycket hellre en dieselhybrid än en bensinhybrid.
95
68

Bilar till salu från Wayke.se