Volvo-chef: Bilar byggda i Kina har högre kvalitet än de europeiska

"Om man poängsätter de olika delarna och räknar ut ett medelvärde, då är Kina riktigt jävla bra", säger Volvos designchef Robin Page.

Det var inte så länge sedan det inte kom något annat än billiga och illa tillverkade bilar från Kina. Men, saker har förändrats. Faktiskt så mycket att Volvo nu menar att de fordon som är byggda i Kina är överlägsna i kvalitet än de som tillverkas i Europa.

I en intervju med australiensiska Go Auto säger Volvo:s chefsdesigner Robin Page att många var oroade över Volvos beslut att bygga många av sina bilar i Kina. 

"Alla var oroliga över kvaliteten, men så fort de kom igång var kvaliteten högre än i Europa", säger Page.

Page säger att Geelys kinesiska fabriker producerar bilar med högre kvalitet eftersom de är mindre beroende av automatisering. Europeiska bilbyggare har lagt in så mycket automatisering som möjligt i tillverkningsprocessen för att minimera den manuella justeringen.

"I kinesiska fabriker jobbar fler människor och det är lite mindre automatisering. Det innebär faktiskt att du kan ha hårdare toleranskrav efterson det går att göra fler manuella och finare justeringar", säger Robin Page.

"Det är ingen enorm skillnad, men om man poängsätter de olika delarna och räknar ut ett medelvärde, då är Kina riktigt jävla bra", konstaterar Page.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag köper gärna en Kina-tillverkad bil.
75
92

Bilar till salu från Wayke.se