Tesla Model 3 imponerar på racingbanan

Killen har tagit ut sin pappas Tesla Model 3 på racingbanan. Och vad man kan se av den här filmen går det riktigt fort.

Fullt spjut med "pappas" Tesla Model 3 på racingbanan. Se filmer nedan.

Enligt Elon Musk har Tesla börjat ta in order på både den fyrhjulsdrivna och prestandaversionen av Model 3. Vi har ännu inte sett några tekniska uppgifter om Tesla Model 3 Dual Motor och Performance, men de lär komma inom kort, kanske redan den här veckan.

En del har dock varken ork eller lust att vänta på fetare versioner, utan plockar ut sina Model 3 på racingbanan.

I filmerna nedan får vi en glimt av vad den bakhjulsdrivna standardversionen har att ge. Och det ser riktigt bra ut när Rudy Tanov kör sin pappas Model 3 på en racingbana i Ohio. Det är enligt Tanov bromsbeläggen som är det största problemet.

"Jag körde på Michelin Pilot Sport 4S som hjälpte till med fästet. Bromsbeläggen höll inte, men det finns ingen som tillverkar racingdelar till Model 3 än, så vi hade inget annat val än att köra med originalen. Jag var tvungen att låta bromsarna svalna efter andra varvet." 

Bromsbeläggen är optimerade för normal körning när regenerativ bromsning utnyttjas, men racekörning blir för mycket. Prestatandaversionen väntas få betydligt bättre bromsar, i kombination med Dual Motor, alltså fyrhjulsdrift.

Nyligen såg vi en standard-Model 3 slå rekord på kvartsmilen (quarter-mile), och det bådar ju gott för kommande prestandaversion.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag har (eller ska) kört min bil på bana i år.
9
19