Volvo XC40 mot Volvo XC60: Bästa valet

Den som funderar på att köpa en Volvo i den mellanstora suvklassen har säkert fått lite beslutsångest. Ska man välja nya Volvo XC40 eller storebror XC60? Det finns fördelar med båda.

Volvo XC40 mot Volvo XC60: Bästa valet

Biltillverkare bygger suvar och crossovers i varje upptänklig storlek för att täcka in hela marknaden och möta alla kunders behov. Resultatet är allt mindre skillnad mellan de olika modellstorlekarna. Ett tydligt exempel är Volvos nya kompaktsuv XC40 och den pyttelite större "storebrorsan" XC60.

Så vilken ska man välja?

auto motor & sport (nr 3-2018) har låtit XC40 gå en rond mot brorsan XC60, och även slängt in kungen i kompaktklassen, Volkswagen Tiguan, i matchen. Läs ams stora test här! (Premium)

Utan att säga för mycket om resultatet i auto motor & sports skärskådning kan vi i alla fall avslöja att utfallet blir ett annat när brittiska Carwow ställer XC40 mot XC60.

Carwow börjar med att konstatera att XC40 är relativt liten på utsidan, rymlig på insidan, välbyggd och fullsmetad med teknik. Dessutom är XC40 Årets bil i Europa 2018. 

XC60 har andra förtjänster, som att den känns mer solid att köra, vilket gör långresor mer bekväma. Den klassiska skillnaden mellan stora och mindre bilar.

När det gäller den övergripande kvaliteten är interiören i XC40 enklare än XC60, vilket är helt rimligt med tanke på att XC60 är byggd att vara en "XC90 light", den är därmed mer sofistikerad och bjuder på fin komfort.

Till syvende och sist, menar Carwow, ska man fråga sig om man verkligen behöver det där extra utrymmet? Om inte, då är den mindre och lite knasiga, Volvo XC40, ett rikigt bra val.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle välja Volvo XC40 före XC60.
63
107