Racingikonen Kenny Bräck blir ny testchef hos McLaren

"Att anställa Kenny Bräck som ny testchef är en trofé för McLaren Automotive", säger Jens Ludmann, operativ chef för McLaren.

Kenny Bräck blir testchef hos McLaren. Han har redan varit med vid utvecklingsarbetet av nya McLaren Senna.

Förre racingstjärnan Kenny Bräck kommer att ha ett finger med i spelet vid utvecklingen av alla kommande modeller från superbilstillverkaren i Woking. Svensken fyller tomrummet efter McLarens tidigare testchef Chris Goodwin, som lämnade för Aston Martin i december 2017.

Den nu 52-årige Kenny Bräck, som vann Indy Racing League 1998 och Indianapolis 500 1999, har de senaste åren jobbat som konsultande testförare under utvecklingen av 720S och Senna. Nu ökar ansvaret genom att bli testchef på McLaren.

"Kennys meriter som förstklassig racingförare talar för sig själv, men jag tror att hans talanger som testförare är ännu mer imponerande och gör honom idealisk för att leda teamet som formar McLarens bilar", säger Jens Ludmann, operativ chef för McLaren.

McLaren säger att Bräck visade sig vara mycket viktig utvecklingen av de 720S och Senna och att han redan har hjälpt till vid utvecklingen av flera kommande modeller.

Bräck har 35 års erfarenhet av racing, vilket också innehåller en period som Formel 1-testförare för Arrows. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Grattis Kenny!
161
1