Marchionne vill lägga ner Chrysler – besked kan komma 1 juni

Ryktet säger att en av Amerikas äldsta kvarvarande biltillverkare är riktigt illa ute. FCA-chefen, Sergio Marchionne, vill enligt uppgift lägga ner Chrysler så fort som möjligt.

FCA-bossen, Sergio Marchionne, vill lägga ner Chrysler.

Sergio Marchionne, koncernchef för FCA, håller ett möte under morgondagen, 1 juni, där han eventuellt kommer att döda ett företagets mest historiska varumärken.

Uppgiftslämnare rapporterar till Automotive News att Marchionne i sitt tal till investerarna kommer deklarera slutet för Chrysler.

Marchionne planerar även att Fiat ska lämna USA och Kina, för att fokusera på Europa, Brasilien och andra tillväxtmarknader, skriver Automotive News.

FCA:s nya strategi skulle frigöra resurser för att investera mer i Jeep, bolagets mest lönsamma division. Bland de nya produkterna från Jeep väntas en suv under Renegade samt den lyxiga Grand Wagoneer, för att utmana i det övre segmentet.

Den ena av två kvarvarande Chryslermodeller.

Bolaget kan också komma att slå samman Alfa Romeo och Maserati till en enda prestandadivision. Säkert förnuftigt eftersom två varumärken som fokuserar på sportbilar, när konsumenterna främst vill ha suvar och crossovers, inte är en ekonomisk guldgruva.

Detta kan vara Marchionnes "grande final" som vd innan han 2019 går i pension från FCA.

Om Marchionne verkligen dödar Chrysler, är det slutet på en era med över 90 års historia i USA. Men märket är onekligen inte var det har varit, idag finns bara två modeller: 300 Sedan och Pacifica Minivan. Med så få produkter är en avlivning av Chrysler enklare än någonsin.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Helt rätt att lägga ner Chrysler.
93
41

Bilar till salu från Wayke.se