Lego Technic Bugatti Chiron – maxad 1:8 byggsats med 3.599 delar

Sommaren är räddad, låt det regna och stanna inne med Legos senaste superbyggsats. 56 cm lång med W16-motor som har rörliga kolvar.

Lego Technic Bugatti Chiron – maxad 1:8 byggsats med 3.599 delar
Byggsatsen till höger och originalet till vänster i bakgrunden.

Det har ryktats en del om Legos nya Technic-modell men nu är den officiell: Bugatti Chiron. Två team från vardera Bugatti och Lego har tagit fram den avancerade byggsatsen som börjar säljas idag, 1 juni.

Lego Technic Bugatti Chiron har hela 3.599 delar, så det tar ett antal timmar att bygga bilen. Det kan jämföras med en av de mest kända bilarna i Legos Technic-serie, Porsche 911 GT3 RS, som har 2.704 bitar.

I den stora boxen ingår även en tjock bok som visar hur de två teamen arbetade för att skapa byggsatsen från Lego. W16-motorn har rörliga kolvar, den aktiva bakvingen fungerar och detaljnoggrannheten är förstås stor. Färdigbyggd är Lego Technic Bugatti Chiron 56 centimeter lång, 25 bred och 14 centimeter hög. Priset för Lego Technic Bugatti Chiron är cirka 3.600 kronor.

 

Bugatti-chefen Stephan Winkelmann, till vänster, och Legos vd Niels B. Christiansen presenterar den nya Technic-byggsatsen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag vill ha en Lego Technic Bugatti Chiron!
51
8