Matt LeBlanc hoppar av Top Gear – vem ska ersätta?

Den charmige Vänner-stjärnan, Matt Leblanc, hoppar av som programledare för Top Gear. Därmed måste Chris Harris och Rory Reid hitta en ny musketör. Vem tycker du skulle passa?

Matt LeBlanc (mitten) hoppar av TopGear. Chris Harris (tv) och Rory Reid (th) får leta upp en ny musketör.

Matt LeBlanc meddelar att han lämnar Top Gear. Den förre Vänner-stjärnan försvinner efter sin fjärde säsong, som sänds senare i år. 

I ett uttalande säger LeBlanc: "Min tid på Top Gear har varit jättekul. Jag har verkligen uppskattat att jobba med hela teamet. Men tiden och de långa resorna som krävs, håller mig borta från min familj och mina vänner mer än jag är bekväm med."

Han avslutar: "Jag kommer alltid att vara en Top Gear-fan och jag önskar teamet fortsatt framgång."

På twitter man man läsa att de två programledarkollegorna, Chris Harris och Rory Reid, tackar LeBlanc för en rolig tid och önskar honom lycka till i framtiden.

BBC lovar att kommande säsong av Top Gear, LeBlancs sista,  blir något "väldigt speciellt".

Det finns inget sagt om vem som ska ersätta LeBlanc men en av anledningarna att BBC valde just LeBlanc berodde på att han är skådespelare och känd för en stor, och delvis ny publik, samt att han är en stor bil- och motorcykelentusiast. Att han är amerikan hjälpte säkert också till eftersom Top Gear vill växa på andra sidan Atlanten.

Vem tror du kommer att ersätta Matt LeBlanc? 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag kommer sakna Matt LeBlanc.
100
30