Elon Musk på Teslas bolagsstämma: "Mest plågsamma månaderna jag någonsin upplevt"

Tesla höll bolagsstämma på tisdagkvällen svensk tid och Elon Musk bjöd på flera intressanta nyheter.

Säljer bäst – enligt Tesla

Bland premiumbilarna i mellanklassen hävdar Tesla nu att Model 3 säljer bäst i USA. Marknadsandelen för Model 3 ligger på drygt 30 procent. BMW 3-serie har tappat många köpare, men det beror också på att modellen inte är ny utan snart ska bytas ut. Vi ska komma ihåg att det är Tesla som tagit ut siffrorna och valt ut konkurrenterna.

500 bilar om dagen

Elon Musk gav en liten uppdatering om produktionsläget för Model 3. Tillverkningstakten har ju varit alldeles för låg under flera månader men verkar nu ha kommit upp i rimliga nivåer. Tesla bygger nu 500 bilar om dagen och Elon Musk är övertygad om att Tesla kommer nå målet på 5.000 bilar i veckan mot slutet av juni.

"Vi är på rätt spår"

Elon Musk var märkbart pressad när han tog mikrofonen på årsstämman. Tårarna var inte långt borta. "Det här har varit de mest plågsamma och jävligaste månaderna jag och många på Tesla förmodligen någonsin har upplevt", sa Elon Musk, men la snabbt till att Tesla nu är på rätt spår.

Teslachefen Elon Musk har några jobbiga månader bakom sig med lanseringen av Model 3. Foto: Getty Images

Fyrhjulsdriven Model 3 byggs nu

Den fyrhjulsdrivna versionen av Model 3 och prestandaversionen ska börja byggas nu i juni och produktionen ska skruvas upp under de kommande månaderna.

Prova på Autopilot

För Teslaförare som inte är helt säkra på om de ska lägga motsvarande 5.000 dollar på Autopilotfunktionen kommer Tesla snart införa en gratis provperiod.

Ny bild på Model Y – utan ratt?

Tesla har också släppt en ny bild på kompaktsuven Model Y. Den ska visas upp officiellt i mars 2019 och ger sig in i en klass som ökar snabbt – kompaktsuvarna snor väldigt många köpare från andra bilklasser, så det här är en viktig bil för Tesla att få ut.

Elon Musk gjorde ett intressant uttalande om Model Y och vi får se om det visar sig stämma: "Model Y kommer inte ha någon skinnklädsel, inte heller på ratten – om den ens har någon ratt", sa han.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker det verkar som att Tesla är på rätt spår.
210
46