Volvo Cars ambitiösa mål för 2025 – stor andel elbilar, självkörande och prenumererade bilar

Till 2025 ska Volvo fördubbla dagens försäljning till 1,2 miljoner bilar – varav hälften förväntas bli elbilar. Ny, självkörande teknik och nya prenumerationstjänster driver tillväxten och förändrar hela företaget.

Volvo Cars ambitiösa mål för 2025 – stor andel elbilar, självkörande och prenumererade bilar
Istället för att "bara" tillverka bilar ska Volvo Cars också tillhandahålla konsumenttjänster, vilket ökar omsättningen.

För inte så många år sedan var Volvos vd Håkan Samuelsson tveksam till elbilar. Men marknaden förändras snabbt och nu presenterar Volvo Cars en ambitiös framtidsplan.

Målet för 2025 är att fördubbla dagens försäljning på cirka 600.000 bilar per år till runt 1,2 miljoner bilar. Av dessa förväntar sig Volvo Cars att hälften är elbilar, en tredjedel är fullt autonoma (självkörande) och hälften av bilarna prenumereras med tjänsten Care by Volvo – de ägs alltså inte av kunden.

Tillväxten för Volvo Cars ska ske med en ökad vinstmarginal, på "premiumnivå". Det innebär en vinstmarginal på cirka tio procent, en attraktiv nivå som underlättar en kommande börsnotering för Volvo Cars.

"Våra kunders förväntningar förändras snabb," säger Hakan Samuelsson, vd och koncernchef för Volvo Cars. "Det innebär att också Volvo Cars förändras snabbt. De här initiativen kommer att hjälpa oss att omvandla Volvo från ett renodlat bilföretag till att istället vara en leverantör av direkta konsumenttjänster."

Förändringen med bland annat Care by Volvo innebär att man till 2025 skapat cirka fem miljoner direkta konsumentrelationer. Det ger en ökad omsättning och ger möjligheter att tillhandahålla andra tjänster till kunderna, istället för att "bara" sälja en bil.

Lönsamheten ska också förbättras genom samarbete inom Geelykoncernen, till exempel Lynk & Co. Storleken innebär bättre upphandling och delade utvecklingskostnader.

"Detta banar vägen för Volvo Cars att fortsätta växa snabbt in i mitten av det nästa decennium," säger Håkan Samuelsson. "Sedan 2010 har företaget omvandlats till ett globalt premiumföretag. Nu är det dags för denna förändring att övergå till en period med fortsatt lönsamhet i linje med andra premiumvarumärken."

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tror på den här planen – helt rätt väg för Volvo Cars!
53
8

Bilar till salu från Wayke.se