Volvo S60 får premiär i juni – V60 Cross Country är på gång

Volvo bekräftar i ett pressmeddelande att nya Volvo S60 får premiär i juni, sedan väntar vi på Volvo V60 Cross Country.

Nya Volvo S60 får premiär under juni månad.

Tidigt i våras hade nya Volvo V60 premiär, numera är den både provkörd och testad med fina recensioner. I slutet av juni kommer vi att få se sedansyskonet, S60, som vi nyligen fick en skymt av när Volvochefen själv lade ut en bild från en testkörning i Norge. Världspremiären sker i samband med invigningen av företagets första tillverkningsanläggning i USA, i Charleston, South Carolina.

Men det tar inte slut där, snart väntar Cross Country-versionerna. För dem som inte vill ha en suv, men en något bruksigare presonbil. Det blir samma koncept som för nuvarande Cross Country, eller CC, som den också kallas: högre körställning, takräcken och underredsskydd. 

Produktionen av nya Volvo V60 sker i Torslanda och når full fart under hösten. Produktionen av Volvo V60 Cross Country, med internkoden V433 startar i slutet av 2018. S60 kommer till skillnad från syskonen endast kommer att byggas i USA, den blir dessutom Volvos första modell som inte erbjuds med något dieselalternativ.

Enligt Jim Nichols, produktchef för Volvo Car USA, är det fortfarande inte klart om V60 CC ska säljas på  den amerikanska marknaden. Men med tanke på att V90 Cross Country säljer mer än vanliga V90 kan man räkna med att även nya V60 Cross Country kommer till USA. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle hellre köpa Volvo V60 CC än vanligt V60.
111
33