Daimler återkallar 774.000 dieselbilar – bland annat Mercedes C-klass

Den tyska regeringen har beordrat Daimler att omedelbart återkalla 774.000 dieselfordon i Europa. Detta efter att fusk med utsläppstester avslöjats, rapporterar Bloomberg News.

På måndagen rapporterades att Daimler misstänks för fusk med utsläppstester av dieselbilar. Billtillverkaren ska ha utrustat närmare en miljon dieselbilar med mjukvara som lurar utsläppstester. Fem olika typer av otillåtna mjukvaror har upptäckts i Daimlers Euro 6 dieselmotorer.

Tillverkaren tvingas nu återkalla 774.000 bilar i Europa, det handlar om Mercedes Vito samt GLC och C-klass med motorn 220 d. Daimler har bekräftat återkallelsen.

Enligt nyhetsbyrån Reuters säger chefen Dieter Zetsche att det finns en teknisk lösning för att uppdatera mjukvaran på bilarna och att de arbetar i maximalt tempo för att fixa sitt utsläppssystem.

Den tyska transportministern Andreas Scheuer ska ha hotat biltillverkaren med böter på upp till 375 miljarder kronor. Men Bloomberg skriver att enligt en analytiker på Evercore ISI i London blir handlar det inte om sådana summor. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kör Mercedes med dieselmotor.
50
38