Snygga Porschen från tv-serien Bron är till salu

Alla som har sett tv-serien Bron vet precis vilken bil det handlar om – en olivgrön Porsche 911 S som körs av huvudrollsinnehavaren Saga Norén. Den 13 juli ska den makalöst läckra Porschen säljas på auktion.

Sugen på att köpa Porschen från tv-serien Bron.

I sommar har du möjlighet att köpa en riktig kändisbil. Den 13 juli säljs nämligen den ikoniska bilen, en 1977 års Porsche 911 S, från tv-serien Bron som har gått på SVT. 

Försäljningen görs till förmån för organisationen WaterAid, som arbetar med att förbättra tillgången till rent vatten, toaletter och hygien i världens fattigaste länder. 

"Det är verkligen jättekul att denna ikoniska bil kan komma till så stor nytta även efter Bron", säger Sofia Helin som spelar Saga Norén och även är ambassadör för WaterAid. 

Bilen säljs på Bonhams Festival of Speed Sale i Goodwood, den 13 juli. Och för den som inte kan vara på plats går det att buda på Porschen online på Bonhams hemsida

Vad bilen kommer att inbringa är naturligtvis omöjligt att gissa, men så mycket vet vi att den kostade 190.000 kronor när filmbolaget, Filmlance, lade vantarna på den, eller snarare tv-seriens rekvisitör, Elisabeth von Koch.

Auktionsfirman KVD sålde Porschen på auktion 2011. TV-seriens rekvisitör missade tillfället och tog i efterhand reda på vem som hade köpt den och frågade köparen om han kunde tänka sig att hyra ut den till serien. Men mannen ville hellre sälja bilen.

"Jag åkte och träffade honom. Jag blev helsåld, det är en fantastisk snygg modell, och så färgen... Jag köpte den privat av honom för 190.000 kronor och stod som ägare på bilen under första säsongen", säger Elisabeth till Aftonbladet Bil.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Läckraste Porsche jag har sett.
16
52

Bilar till salu från Wayke.se