Brutal krock med lastbil visar hur säker Volvon är

Se filmen och kolla vad som händer när en Volvo XC70 frontalkrockar med lastbil fullastad med grus.
Annons
Annons
Brutal krock med lastbil visar hur säker Volvon är
Volvo XC70 frontalkrockade med en stor lastbil. Personbilsföraren klarade sig med ett litet sår.

I den här filmen får vi se en Volvo XC70 råka riktigt illa ut. Händelsen inträffade i Sarpsborg, Norge i april 2018.

Thorbjørn Lerfald i bilen bakom Volvon, fångade allt på film med en så kallad dashcam. Bilarna kör på en vanlig tvåfilig 70-sträcka. Volvon ligger helt rätt i sin fil för att plötsligt glida över i motstående fil, kanske på grund av distraktion från telefonen eller så nickar föraren till, vi vet inte.

Sekunden senare frontalkrockar Volvon med en lastbil. Volvon vänder sig ett kvarts varv och ställer sig på tvären mot vägkanten. Front och motorhuv är helt ihopknycklad. 

Vi kan se Volvoföraren, vars ansikte är blurrat, sitta helt still en stund bakom ratten. Sedan ser man honom röra armen och slänga ut något som ligger löst i kupén.  

”Jag backade lite och gick sen och kollade hur det var med honom. Han var helt chockad, det enda han kunde säga var ”vad hände, vad hände?”. Jag hjälpte honom ut genom bilfönstret och såg att han hade lite blod i ansiktet”, säger Thorbjørn Lerfald till Expressen.

En ambulans kom och hämtade föraren och förde honom till sjukhus. Där kunde man konstatera att han var oskadd förutom ett litet sår, vilket man visserligen kan se som ett mirakel – men framför allt är det ett bevis på Volvons krocksäkerhet.

Enligt filmens beskrivning lär straffpåföljden för Volvo-föraren ha blivit indraget körkortet i tre månader.

Annons
Annons
Rulla till toppen