Vänsterfilsstoppkloss orsakar viral uppståndelse

En bilist som stoppades av polis efter att parkerat sig i vänsterfilen och orsakat kö har skapat uppståndelse i sociala medier. Frågan är vilka som är värst, vänsterfilsstoppklossar eller blinkersvägrare – vad tycker du?

Polisen i Indiana stoppade en vänsterfilsåkare och twittrade om det. Bild: Sgt. Stephen Wheeles

Bilister har en förmåga att reta gallfeber på varandra, vissa mer än andra. Nyligen gjorde en polis i Indiana, USA ett twitter-inlägg om att han hade stoppat en vänsterfilsåkare, alltså en bilist som låg i omkörningsfilen utan att köra om och på så sätt stoppade andra trafikanter från att kunna köra om.  

I inlägget skriver polisen Stephen Wheeles att vänsterfilsföraren hade en kö om cirka 20 bilar bakom sig.

På bara 36 timmar har twitterinlägget retweetats (delats), gillats och kommenterats av över 100.000 personer, dessutom har händelsen, eller snarare twitterinlägget, kommenterats i flera amerikanska nyhetskanaler.

Visst det finns naturligt många viktigare frågor i världen att diskutera än vänsterfilskörare, men för oss vanliga dödliga, som inte kan lösa kärnvapenfrågan och klimatkrisen, är bilister som inte begriper att man ska ligga i högerfilen – om man inte ska köra om, men då ska man gå tillbaka i högerfil efter uträttat ärende – något som (uppenbarligen) gör oss heligt förbannade.  

Frågan är vilka som är värst, vänsterfilstoppklossar eller blinkersvägrare – vad tycker du?

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker att mitt- eller vänsterfilsåkare är värre än blinkersvägrare.
144
38