Här byggs den sista Dodge Challenger SRT Demon

Den 30 maj 2018 rullade den absolut sista Dodge Challenger SRT Demon av bandet i Chryslers fabrik i Ontario, Kanada. Några filmkameror följde den sista Demonen på den sista resan. 

Den sista Dodge Challenger SRT Demon rullar av bandet.

När den sista Dodge Challenger SRT Demon rullade av bandet, var den svart, men när den säljs kommer den att vara röd, samma röda färg som den sista Dodge Viper är lackerad i.

Vem som blir lycklig ägare till denna best på 852 hästkrafter, om den tankas på 100-oktanig amerikansk racingsoppa, beror på vem som hostar upp mest flis, den ska nämligen säljas på en välgörenhetsauktion – tillsammans med ovan nämnda röda Dodge Viper.

Hur mycket superduon kommer att inbringa är svårt att sia om, men enligt amerikanska MotorAuthority är 1 miljon dollar (motsvarande 8 miljoner kronor) inte orimligt. Särskilt med tanke på att den första Dodge Challenger Hellcat såldes på auktion 2014 för hela 825.000 dollar.

Den som vinner budgivningen kommer att äga (förutom en Viper då) en bil som gör 0-100 km/h på 2,3 sekunder och kan lyfta upp framhjulen i luften (en "wheelie") – vilket alltså innebär att hela vikten vilar på bakhjulen. Det ger en acceleration från stillastående på 1,8 g, mer än någon annan produktionsbil. Demonen är byggd i totalt 3.300 exemplar. 

Dodge-duon ska säljas på auktion i Uncasville, Connecticut, 20-23 juni. Alla intäkter går till United Way.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Dodge Challenger SRT Demon är min drömbil alla kategorier.
11
42