Första bildbeviset: Ersättaren till Koenigsegg Agera RS

Vid premiären av Koenigseggs första showroom i Australien fick vi se första bildbeviset på den kommande hyperbilen, ersättaren till rekordbilen Agera RS.

I mars kom nyheten att Koenigsegg avslutar produktionen av Agera RS och att den sista bilen hade rullat av bandet. Koenigseggs enda modell i produktion är därmed Regera. 

De tre sista Agerorna ingår i den så kallade Agera Final-kollektionen. Den absolut sista tillverkade Agera RS tillhör Manny Khoshbin som var ägaren till den olycksaliga Agera RS "Gryphon" som totalkraschades av Koenigseggs egen testförare vid en av sluttesterna. 

Men Koenigsegg ligger inte på latsidan, ersättaren till den fantastiska Agera RS är redan på gång och bekräftad för bilsalongen i Genève 2019.

Vid premiären av Koenigseggs första showroom i Australien fick vi se det första bildbeviset på den kommande hyperbilen, en siluettskiss som visar bilen rakt bakifrån. 

Här är första skissen på ersättaren till Agera RS.

Koenigsegg uppger att den mycket begränsade upplagan av Regera-bilar som blir tillgängliga i Australien var tingade redan före Koenigseggs ankomst till landet, den nya modellen är därför enda aktuella modellen för sugna australiensiska köpare.  

Vi har ännu inga fakta eller detaljer om den nya modellen, bara det Christian von Koenigsegg redan har berättat. 

"Regera är den bästa bilen vi kan bygga för normal körning, en typ av GT-bil. Ersättaren till Agera, Agera RS och One:1 blir inte en hyper-GT, utan mer racinglik. Den blir ännu bättre än Agera RS."

Därmed ska vi inte vänta oss hybridteknik, istället lär den dubbelturboladdade V8, som redan nu levererar cirka 1.350 hästkrafter, bli ännu effektivare. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Detta blir 2019 års mest intressanta bilpremiär.
60
13