Aston Martin DBS Superleggera är redaktionens nya dröm-gran turismo

Trimmad V12-motor med dubbla turbo – och ett enormt luftintag i fronten.

Aston Martin DBS Superleggera är redaktionens nya dröm-gran turismo

Aston Martin har gjort en stor designomställning med nya DB11-modellen. De stilrena och smidiga linjerna som lanserades med DB9 för 14 år sedan är borta och ersatta med ett annorlunda designspråk som vissa älskar, och andra har väldigt svårt för.

Kanske blir det bättre med den Aston Martin DBS Superleggera?

Den sportigare versionen av GT-modellen är ännu inte helt officiell, men de första bilderna har redan halkat ut på nätet och det är framför allt fyra designdetaljer vi lägger märke till.

• Först och främst måste vi förstås nämna det enorma luftintaget i fronten. Det har Aston Martins karaktäristiska form som känns igen från de andra modellerna, men det är betydligt större.

• I fronten finns också en del aerodynamiska hjälpmedel som ska sänka luftmotståndet.

• Taket är i kontrastfärg för att bilen ska framstå som lägre än den är.

• Bakpartiet är kaxigare än på Aston Martin DB11, med fyra avgasutblås, smala strålkastare och texten "Aston Martin" på bakluckan.

Kolfiberchassi ger lägre vikt

Förutom designen har Aston Martin satsat på att kapa tjänstevikten till "under 1,7 ton". V12-motorn på 5,2 liter har dubbla turbo och ska ge någonstans i trakterna kring 725 hästkrafter och 900 Nm – ordentligt mycket mer än i föregångaren. Åttastegad automatlåda är standard.

För att modellen ska bli lite mer direkt och "krispig" att köra på kurviga vägar får Aston Martin DBS Superleggera ett sänkt sportchassi med aktiva dämpare och större kolfiberbromsar.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här vill jag glida ned till Rivieran med!
66
3