Testföraren: "Hysteriska prestandasifforna för Tesla Roadster är underdrivna"

När Elon Musk sa att kommande Tesla Roadster ska göra 0-100 km/h på under två sekunder, trodde vi nog alla att han överdrev. Men nu hävdar en testförare att de utlovade siffrorna snarare är underdrivna.

Vi blev alla glatt överraskade när uppgiften kom att en ny Tesla Roadster är på gång. Men när Elon Musk nämnde prestandasifforna, som att den ska göra 0-100 km/h på under två sekunder, trodd vi nog alla att han överdrev. Men nu hävdar en av testförarna till Tesla Roadster att de utlovade siffrorna snarast är underdrivna.

I en video som publiceras på YouTube-kanalen VINwiki berättar Emile Bouret om sin tid som testförare av kommande Tesla Roadster. (För den som inte vill kolla på hela filmen börjar snacket om Tesla fyra minuter in i klippet).

Efter några underhållande anekdoter om sin tid på Tesla och att utveckla Model S, kommer han till tiden då han jobbade med utvecklingen av nya Roadster.

Emile Bouret kommenterar bland annat skepticismen mot Teslas påståenden att nya Roadster ska göra 0-100 km/h på 1,9 sekunder, 0-160 km/h på 4,2 sekunder, och kvartsmilen (cirka 400 meter) på 8,8 sekunder. Dessutom utlovas en räckvidd på 100 mil och toppfart på över 400 km/h:

"Jag tror att jag utan problem kan säga att det handlar om faktiska siffror. De är inte teoretiska. Det är inte beräkningar. Vi har presterat dessa siffror. Och jag borde antagligen inte säga att siffrorna till och med återhållna, men det är de. Den där bilen kommer att bli ett riktigt vapen."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror att Elon Musks uppgifter om Tesla Roadster stämmer.
76
23