Läckra lättviktaren BMW M Performance Parts Concept

"M Performance Parts Concept" är hela 60 kg lättare än standard-M2 tack vare en härlig kolfiberbonanza.

BMW M Performance Parts Concept premiärvisas på Goodwood Festival of Speed.

Fredag 13 juli startar den klassiska bilfesten Goodwood Festival of Speed. Många biltillverkare brukar passa på att lansera nyheter, i år kommer bland annat BMW att visa BMW M Performance Parts Concept.
Konceptet som är baserad på M2 är mer racinginspirerad med optimerad aerodynamik och en betydande viktminskning på mer än 60 kg.

Konceptet har, som namnet antyder, utrustats med många M Performance-delar, bland annat kolfibergrillen och motorhuv. Men extravagansen stannar inte där, winglets i front och på sidorna, tak, baklucka och bakdiffusor – allt är kolfiber.

 

Hjulen är minst sagt iögonfallande, 19-tums M Performance med fälgar i Frozen Gold. Samma färg återkommer i vissa detaljer, bland annat i grillen, på sidorna och diffusorn bak.

I kupén hittar vi Alcantaraklädda kolfiberstolar med kontraststygn i guld. M Performance-ratt och handbroms är klädd i Alcantara och växelspaken är av kolfiber. För att ytterligare sänka vikten är även baksätet av lättviktsmaterial, det väger 13 kg mindre än standardsätet.

Även chassit har vässats, bland annat är körhöjden 20 mm lägre med hjälp av justerbara coilovers.

Totalt är BMW M Performance Parts Concept hela är 60 kg lättare än en vanlig M2.  

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

37
1