Euro NCAP: Volvo XC40 får fem stjärnor i betyg – är en av de fem säkraste bilarna någonsin

Det blir toppbetyg för nya Volvo XC40 med hela 97 procent säkerhet för vuxna. XC40 får beröm för sina säkerhetssystem.

Euro NCAP: Volvo XC40 får fem stjärnor i betyg – är en av de fem säkraste bilarna någonsin

Volvo XC40 är inte bara Årets Bil i Europa 2018, modellen är också en av de absolut säkraste som går att köpa. Euro NCAP har testat Volvo XC40 och det blir med beröm godkänt – speciellt för de välfungerande säkerhetssystemen.

Euro NCAP förbättrar sina testmetoder och årets krav är de tuffaste någonsin och med 97 procent i betyg är Volvo XC40 en av de fem säkraste bilarna som testats de senaste tre åren. Nytt för 2018 är krav på att autobroms, AEB, även ska detektera cyklister.

Volvo XC40 fick beröm för sin autobroms, som kan detektera både fotgängare och cyklister. Den aktiva filvarningen, lane keeping-system som Volvo kallar, tar över styrningen och undviker att bilen går i diket eller kommer över i mötande körfält.

"Den nya XC40 är en av de säkraste bilarna på marknaden", säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars Safety Center. "Den kommer som standard med det största utbudet av säkerhetsteknik bland alla små SUV på marknaden, vilket hjälper föraren att upptäcka och undvika kollisioner, förbli säkert i sitt körfält och minskar risken att oavsiktligt köra av vägen."

Euro NCAP:s femstjärniga betyg till XC40 innebär att alla testade Volvomodeller idag är femstjärniga, som exempelvis XC90 och XC60 samt övriga i 60- och 90-serierna. Volvo XC90 utsågs av Euro NCAP till den säkraste suvmodellen 2015 och förra året, 2017, fick Volvo XC60 samma utmärkelse.

 

Nytt för i år är att Euro NCAP även testar om autobromssystemet kan detektera cyklister. Vilket Volvo XC40 kan. Olyckorna bland cyklister ökar i hela Europa, tyvärr, liksom hos övriga oskyddade trafikanter.

Betygen för Volvo XC40 finns att läsa på Euro NCAP:s svenska sajt. Klicka på bilden för att hoppa dit.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra jobbat, Volvo, lyfter på hatten!
69
5