Liten pojke åker i pappas 1.000 hk Dodge Challenger SRT Hellcat – så skapas en bilnörd

Hur skapas en bilnörd? Precis så här! Den lilla pojkens asgarv charmar oss alla – dela och sprid till dina polare.

Liten pojke åker i pappas 1.000 hk Dodge Challenger SRT Hellcat – så skapas en bilnörd

Om du regelbundet besöker den här sajten så har du bevisligen ett stort bilintresse. Och var kom det ifrån? Några av oss kanske minns varför, kanske till och med exakt när det hände.

I den här YouTube-filmen berättar en pappa, "ViralHog", att han trimmat sin Dodge Challenger SRT Hellcat hos tunern Tim Barth. Resultatet blev bra och bilen bänkades till 932 hp på drivhjulen – rimligen en bit över 1.000 hk på vevaxeln.

Pappa presenterade den nytrimmade bilen för sonen i familjen, som givetvis ville ha en provtur. En mycket lyckad upplevelse, vad vi kan döma av reaktionen i filmen!

Nu ska vi för ordningens skull lägga till att "prova inte det här hemma" och så vidare. Man ska inte köra vårdslöst på allmän väg och med hög toppeffekt kommer ett speciellt ansvar, både för passagerare och andra trafikanter.

Om artikelförfattaren får lägga till en personlig betraktelse så minns jag gärna tillbaka till 90-talet, då det stod en chiptrimmad Citroën Xantia Activa i tjänstebilsgaraget. Den bilen kunde ta kurvor som ett strykjärn, oavsett hastighet. Vilket min son, ungefär i samma ålder på den tiden som i filmen nedan, älskade. Precis samma asgarv!

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Precis rätt sätt att skapa nya bilnördar!
51
0