Niki Lauda i akut operation

Fick ny lunga vid transplantation i Wien.

Niki Lauda i akut operation

Niki Lauda har i dag genomgått en akut transplantation av en lunga på universitetskliniken i Wien där han vistats sedan en tid.

Allt lär enligt österrikisk media ha börjat med att Lauda underskattat symptom på influensa. När hans tillstånd förvärrades avbröt han en familjesemester på Ibiza och återvände hem i sin privata jet.

Efter flera dagar i intensivvård överfördes Lauda till en annan avdelning. I dag ska hans tillstånd plötsligt försämrats och en akut transplantation blev nödvändig.

– Transplantationen har varit framgångsrik. Av respekt för familjen Laudas privatliv blir det ingen officiell bulletin, lyder ett kort pressmeddelande från kliniken.

Trefaldige F1-världsmästaren Niki Lauda har mer än en gång stirrat döden i vitögat.

Det är 42 år sedan den dramatiska kraschen på Nürburgring där det bedömdes som ett "under" att Lauda överlevde. Bland många livshotande skador drabbades han där av svåra lungskador efter att ha andats in eld och giftiga gaser.

Lauda, som numera är hedersordförande i Mercedes F1-stall, har tidigare genomgått två njurtransplantationer (1977 och 2005).

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.