Fick 415.000 kronor i böter – på fyra timmar

En 25-årig brittisk turist drog på sig mer än 47.000 dollar i böter i en hyrd Lamborghini Huracan – på mindre än fyra timmar.

En 25-årig man gav sig själv rejäla böter i en hyrd Lamborghini Huracan.

Att bryta mot lagen i Förenade Arabemiraten är allvarligt och att bryta mot hastighetsföreskrifterna är definitivt inget skämt. Det fick en 25-årig brittisk turist erfara när han fick mer än 47.000 dollar (motsvarande cirka 415.000 kronor) i böter i en hyrd Lamborghini Huracan. 

Listan över böter är minst sagt gedigen. Samtliga överträdelser inträffade mellan 02:31 och 06:26 den 31 juli. Han klockades för körning mellan 125 km/h och 230 km/h på två olika vägsträckor – hela 32 gånger på Sheikh Zayed Road och en gång på Garn Al Sabkha Road.

Den gasglade ynglingen körde dubbelt så fort som tillåtet på vissa sträckor. Flera av böterna var mindre än två minuter från varandra och vid ett tillfälle "lyckades" han få två böter på under en minut.

Eftersom det är fråga om en hyrbil skickas boten till den registrerade hyrbilsföretaget. 

Mannen betalade drygt 1.600 dollar för att hyra Lamborghinin i två dagar och lämnade sitt pass som garanti. Men enligt National råder det oenighet kring vem som ska betala böterna. Just nu är läget låst, mannen har bilen medan uthyraren är i besittning av passet.

Men på ett eller annat sätt kommer någon att behöva betala böterna.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det är för låga fortkörningsböter i Sverige.
19
80