Bugatti Chiron byggd av Legobitar i skala 1:1 – över en miljon delar totalt och körbar

Lego har byggt den första fullt fungerande Technic-bilen i skala 1:1. Det krävs 2.304 Lego Technic-elmotorer för att komma upp i 20 km/h.

Bugatti Chiron byggd av Legobitar i skala 1:1 – över en miljon delar totalt och körbar
Lego-bilen, till höger, har verkligen fått proportionerna rätt. Och inget lim användes!

Som vi berättat ganska nyligen har Bugatti och Lego ett samarbete, som resulterat i en Technic-byggsas i skala 1:8 med 3.599 delar. Ett bra tips lite senare i höst när det är dags att fundera på julklappar.

Men Lego tog saker och ting till en helt ny nivå när man bestämde sig för att bygga en "Lego-bil" av Bugatti Chiron i skala 1:1. Bilderna visar ju att Lego kom väldigt nära originalet och detaljrikedomen är häpnadsväckande, med tanke på att man "bara" hade Lego-klossar att använda.

Totalt krävdes det över en miljon Lego-bitar för att bygga Bugatti Chiron. Inget lim användes under bygget, utan allt är precis som om du och jag bygger Lego. Mängden klossar gör att bilen väger 1.500 kilo.

För att göra det ännu lite svårare bestämde sig Lego även för att bilen skulle vara körbar, vilket den är tack vare 2.304 små Lego Power Functions elmotorer. Den sammanlagda toppeffekten från de små motorerna anges till 5,3 hk och 92 Nm. Det räcker dock inte till mer än 20 km/h.

Väldigt många av funktionernaBugatti Chiron är överförda till Legobilen. Instrumentpanelen består av en fungerande hastighetsmätare som är helt uppbyggd av Lego Technic-delar. Bakvingen fungerar som på Chiron, som kan höjas och sänkas.

Från början till slut krävdes det 13.438 timmar av arbete innan Legos version av Bugatti Chiron var färdig. Det är första gången som Lego byggt en fullt fungerande, självgående bilmodell i skala 1:1.

Vad väntar vi då på? Givetvis en byggsats som går att köpa hos Lego av Bugatti Chiron i skala 1:1, risken är dock att den blir väldigt dyr …

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Imponerande bygge!
14
1