Nya uppgifter: Volkswagen skrotar Golf som kombi?

Nästa generation kan bli utan kombikaross.

Nya uppgifter: Volkswagen skrotar Golf som kombi?

Just nu har Volkswagen fullt upp med utvecklingen av nästa generation Golf – märkets viktigaste modell och en storsäljare på många marknader.

Lite längre ned beskriver vi de största nyheterna i åttonde generationens Golf som ska börja byggas om ungefär ett år. Men först ett rykte som kan påverka svenska köpare i väldigt stor utsträckning: Volkswagen kan vara på väg att skrota kombiversionen av Golf.

Volkswagen Golf Sportscombi, som modellen heter numera, är en rymlig lastare som säkert kan få en del köpare av större modeller att fundera över om det räcker med en Golf istället. Här i kombilandet Sverige säljer den bra, men ute i världen är suget efter kombibilar inte alls lika stort.

Som ett sätt att förenkla modellprogrammet och kapa antalet möjliga modellversioner kan Volkswagen därför vara på väg att slopa tredörrars- och kombiversionerna av Golf, uppger Autocar. Om det verkligen är sant återstår att se.

Tanken är att köparna istället ska välja en suv, och när Volkswagen nu har både T-Roc och Tiguan att välja på riskerar kombimodellen alltså att skrotas.

Så det var den viktigaste nyheten, men det finns en del andra godbitar i nästa Golf som också förtjänar att nämnas:

• Designen ska sätta tonen för hela modellprogrammet hos Volkswagen. Men den blir knappast revolutionerande. Som vanligt när en ny Golfgeneration visas upp handlar det om små, subtila designförändringar.

• Mildhybriderna som Volkswagen pratat om i åratal verkar nu äntligen bli verklighet. Tekniken ska öka effekten och sänka förbrukningen.

• Den helt eldrivna versionen e-Golf fasas ut och ersätts av ID Neo.

• Spårvidden blir bredare för att ge bättre innerutrymmen.

• Interiören får nästan inga knappar alls – det mesta ska skötas med pekskärmar.

• Tjänstevikten ska kapas med 50 kilo för att sänka förbrukningen.

• Nästa Golf ska också kunna ta hand om en större del av körningen själv än idag, bland annat med kökörningsassistent som klarar både styrning, gas och broms upp till 60 km/h.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Hellre en kombi än en suv!
76
22