BMW ger en förhandstitt på X3 M och X4 M

M-versionerna av populära X3 och coupésuven X4 får turbosexa.

BMW ger en förhandstitt på X3 M och X4 M

BMW har visat upp de nya M-versionerna av suven X3 och coupésyskonet X4 under helgen. Eller nästan, i alla fall. Båda modellerna är fortfarande på "prototypstadiet", enligt BMW, men det råder ingen tvekan om att det är så här modellerna ska se ut när de börjar säljas – trots maskeringstejpen på karosserna.

Både BMW X3 M och X4 M får den vanliga M-behandlingen i form av annorlunda front med större luftintag, aerodynamiska backspeglar, större bromsar med blå ok, särskilda M-fälgar, omarbetat bakparti med fyra avgasutblås och spoiler samt sportchassi.

Det finns tyvärr inga officiella uppgifter om effekt, vridmoment eller prestanda, men båda modellerna ska ha en rak turbosexa med M TwinPower Turbo-teknik. Trots turboaggregat ska den ha en "högvarvig karaktär", lovar BMW. Det här blir alltså en tydlig skillnad mot den mindre X2-modellen, där prestandaversionen blir fyrcylindrig.

En inte alltför vild gissning är att effekten hamnar på omkring 450 hästkrafter. Det är ungefär i de trakterna som den kanske viktigaste konkurrenten, Porsche Macan, hamnar.

Bilarna blir fyrhjulsdrivna med en särskild version av BMW:s xDrive-fyrhjulsdriftssystem.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag drömmer om en riktigt snabb suv.
17
8