Klart: Ferraris nya suv ska heta Purosangue

Men Ferrarichefen envisas med att kalla modellen för en "fuv".

Klart: Ferraris nya suv ska heta Purosangue

Nästan alla stora bilmärken har en suv i programmet idag, och inte heller de exklusiva superbilsmärkena kan hålla sig borta.

Stora vinstmarginaler gör att allt fler lanserar en suv – Bentley, Lamborghini och Maserati är bara tre av många exempel. McLaren kämpar dock emot och ska inte gå in på suv-spåret.

Ferrari var länge motståndare till att utveckla en suv, men nu är det nya tider. Företagets nya vd Louis Camilleri vill öka både vinsten och försäljningsmarginalen och då finns inget annat val än att börja sälja suvar.

Han vägrar dock kalla bilen för en suv – Ferrari envisas med att kalla bilen för en "fuv", Ferrari Utility Vehicle.

"Ordet suv vill jag inte höra i samma mening som Ferrari", sa Louis Cmilleri under presentationen, enligt sajten Motor1.

Ferrari ska dela in modellprogrammet i fyra delar: Sports, GT, Special series och superbilar som LaFerrari. Den nya suven blir en del av GT-programmet och ska alltså fokusera mer på långfärdskomfort och praktiska egenskaper än sportbilsprestanda, även om den ändå har alla möjligheter att bli en av världens snabbaste suvar.

Nu står det också klart att den nya suven ska heta Ferrari Purosangue (som betyder "fullblod"), och att den är förberedd för laddhybridteknik. Eventuellt kan den ta del av Ferraris nya V6-motor, men det är inte bekräftat.

Den nya suven blir enormt viktig för att Ferrari ska kunna locka köpare i USA och Kina.

Det är oklart exakt när Ferrari Purosangue ska lanseras men det lutar åt 2021 eller 2022.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Ferrari gör helt rätt som lanserar en suv. Förlåt, fuv!
26
29