Nya uppgifter: Porsche blir ett nästan helt eldrivet märke

Förbränningsmotorerna fasas ut – alla modeller utom 911 är på gång med eldrift.

Nya uppgifter: Porsche blir ett nästan helt eldrivet märke
Taycan blir Porsches första modell i den nya miljardsatsningen på elbilar. Den ska följas av flera andra modeller.

Porsche ska snart börja sälja märkets första nya elbil. Konceptbilen Mission E har bytt namn till Porsche Taycan och ska bjuda på imponerande prestanda och riktigt kvick snabbladdning.

Men det verkar bara vara början. Enligt uppgifter till tyska Manager Magazin ska Porsche ställa om samtliga modeller till eldrift utom sportbilen 911.

Målet är enligt tidningen att Porschechefen Oliver Blume ska byta ut bensin- och dieselmotorerna i Macan, Cayenne, Boxster/Cayman och Panamera mot elmotorer till 2027. Bara Porsche 911 blir kvar med bensinmotor, och då med ett hybridsystem (förmodligen som laddhybrid).

Enligt insatta källor kan upp emot tre av fyra sålda Porschebilar vara eldrivna 2025.

Först ut i elektrifieringsplanen efter Taycan blir suv-modellen Macan. Mellan 2022 och 2025 ska elversioner av samtliga modeller utom 911 presenteras. Den första modellen, Taycan, blir en helt ny modellserie, men den ska alltså följas av eldrivna versioner av dagens modeller som redan säljs.

Anledningen att Porsche går över till eldrift är enligt de här uppgifterna att det helt enkelt blir för dyrt att parallellt utveckla både förbränningsmotorer och eldrivlinor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt rätt beslut av Porsche!
117
39