Premiär för nya Volvo V60 Cross Country – vad vill du veta?

På tisdag, 25 september, premiärvisar Volvo nya Volvo V60 Cross Country. Vad är du mest nyfiken på? Ställ dina frågor här.

Premiär för nya Volvo V60 Cross Country – vad vill du veta?
Några bilder på nya Volvo V60 Cross Country har vi inte fått, ännu. I stil med V60 R-Design, kanske?

Volvo Cars har ännu en gång valt Stockholm när det är dags att premiärvisa en ny modell, den här gången Volvo V60 Cross Country. Så många detaljer vet vi inte ännu, men titta gärna på "spionbilden" nedan som vår läsare Oskar Andersson tog i mitten av augusti.

Givetvis är vi på plats och förmedlar nyheterna under tisdag eftermiddag och kväll. Har ni läsare några frågor eller är nyfikna på en speciell detalj går det bra att skriva i kommentatorsfältet nedan, eller maila direkt till par.brandt@automotorsport.se

Vad vi kan utläsa ur spionbilderna är att nya Volvo V60 Cross Country får de traditionella plastsköldarna runt hjulhus, hasplåt i plast under front och akter. CC-modellerna har också en utökad markfrigång, för storebror V90 Cross Country innebär det 65 millimeter extra jämfört med vanliga V90. Men vårt ögonmått säger att det kanske blir lite mindre höjning på Volvo V60 Cross Country.

Volvo V60 Cross Country ska byggas i Torslanda och har internkoden V433. Vanliga V60 heter V432 på Volvospråk och sedanmodellen S60 – som byggs i USA – heter V431.

Historiskt har CC-modellerna varit framgångsrika och i allmänhet sålts med en hög utrustningsnivå, vilket förbättrar vinstmarginalen för Volvo. Det är inte någon vild gissning att även Volvo V60 Cross Country blir en försäljningssuccé.

 

Vår läsare Oskar Andersson fångade den här maskerade testbilen. Ganska lik en vanlig V60, men tittar man noga så finns det skillnader. Lite mer luft i hjulhusen och de typiska plastsköldarna runt hjulhusen är det mest påtagliga. Foto: Oskar Andersson.

Skillnaderna blir påtagliga och man tittar på fotot av vanliga V60.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Volvo V60 Cross Country är en intressant bilmodell för mig!
121
21