Försäljningsstart: Bygg din egen Volvo V60 Cross Country

Samma dag som Volvo presenterar nya V60 Cross Country så går den att "bygga". Vilken version blir din favorit?

Försäljningsstart: Bygg din egen Volvo V60 Cross Country
Patrik Widerstrand, högst ansvarig för 60-serien, presenterar nya V60 Cross Country.

Det har väl inte undgått någon att Volvo idag presenterat sin nya skogsmulle Volvo V60 Cross Country. Men lite oväntat så satte försäljningen igång direkt och redan på tisdagskvällen gick det att bygga och beställa (via Volvohandlare) den nya V60 Cross Country.

Vid försäljningsstarten erbjuds bara en variant, Volvo V60 Cross Country D4 AWD med 190 hk och åttastegad automatlåda. Priserna för denna modell börjar vid 381.900 kronor. Det kan jämföras med en vanlig V60 D4 AWD Momentum med automatlåda som börjar vid 356.900 kronor. Skillnaden är alltså "bara" 25.000 kronor, vilket sannolikt innebär att många tar klivet upp från V60 till V60 CC.

Produktionen av Volvo V60 Cross Country startar direkt i Torslanda och det byggs först en mindre serie av pressbilar och demobilar till handlarna. Prognosen är att de första kundleveranserna av nya Volvo V60 Cross Country sker i januari eller möjligtvis i början av februari. I början av nästa år går det även att beställa bensinmodellen T5, även den med AWD och åttastegad automat.

Är du sugen på en Volvo V60 Cross Country är det bara att sätta igång direkt och "speca" efter dina behov. Sen lägger du beställningen via din vänliga Volvohandlare. Jultomten börjar leverera i januari-februari. Klicka på bilden för att hoppa till Volvos bygg-bil-funktion.

Här ser vi måtten på Volvo V60 Cross Country ...

... jämfört med vanliga Volvo V60 kombi.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Volvo V60 Cross Country är helt klart en intressant modell för mig!
83
17