Mercedes B-klass i ny upplaga – kämpar mot strömmen

Suvarna tar över – men trots det kommer en helt ny generation av Mercedes familjebuss.

Mercedes B-klass i ny upplaga – kämpar mot strömmen

Efter sex år har det blivit dags för en ny generation Mercedes B-klass. Och det är faktiskt en större nyhet än du tror.

Är det någon bilklass som tappar fler köpare än någon annan är det just familjebussarna. De så kallade mpv-bilarna var superheta för några år sedan, men nu väljer allt fler köpare en suv istället.

Familjebussarna i mpv-klassen backade hela 13 procent under första halvåret 2018, enligt siffror från Jato Dynamics. Det är mer än någon annan bilklass. Suvarna ökade totalt sett med ännu mer, plus 14 procent.

Men det hindrar tydligen inte Mercedes från att presentera en ny version av B-klass. Det här ska vara en smart och flexibel familjebil med praktiska lösningar och mer plats än det kompakta paketet kanske ser ut att ha.

Nya B-klass  heter W247 på internspråk och baseras på A-klass. Designen känns igen från resten av modellprogrammet och det är främst på insidan som nyheterna märks.

Interiören är helt ny och hämtar mycket inspiration från A-klass. Bilen har digitala instrument, head up-display och stor infotainmentskärm som tillval. Runda ventilationsutblås (som är belysta!) är en kul detalj.

Andra detaljer som är värda att nämna är en bredare interiör med mer plats för passagerarna, möjlighet att skjuta fram eller tillbaka baksätet 14 centimeter (på bilar tillverkade från mitten av 2019) och ett mer flexibelt bagageutrymme (trots att det är ungefär lika stort som i gamla modellen).

Köparna kan välja mellan två bensinmotorer och tre dieslar. 7- och 8-stegade automatlådor finns som tillval, och en intressant detalj är att Mercedes B-klass också kommer med fyrhjulsdrift som tillval.

Mercedes B-klass börjar säljas i december.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar Mercedes B-klass!
153
37