Nya ryktet: Porsche 992 GT3 behåller sugmotorn

Vad som verkar vara nya Porsche 911 GT3 har smygfilmats under test och ljudet avslöjar att den testas med sugmotor. Det är ljuv musik för Porscheentusiaster och alla andra som gillar finstämt motorljud.

Ryktet om att Porsche till nästa generation av 911 skulle begå helgerån och byta ut sugmotorn i GT3 och GT3 RS mot en turbomotor har fått många Porschepuritaner att bli upprörda. Nu kommer dock uppgifter som kanske kan dämpa farhågan något.

En bil som av vinge och avgasrör att döma är nästa generations GT3 eller möjligtvis GT3 RS har fångats på video när den testas på Monzabanan i Italien. Och ljudet som den ger ifrån sig avslöjar att i alla fall inte testbilen utrustats med turbomotor. Om den slutgiltiga bilen får turboaggregat återstår ju såklart att se, men denna video kan vara en fingervisning. 

Några officiella effektsiffror finns ännu inte att tillgå, men om Porsche följer sitt tidigare mönster bör 911 GT3 hamna någonstans kring 520 hästkrafter och GT3 RS runt 540 hästkrafter.

Växellådsmässigt bör nog den mer varvtidfokuserade GT3 RS återigen att utrustas med en utvecklad version av Porsches PDK-växellåda. Den stora frågan är om Porsche vågar göra något annat än ge GT3-an ett manuellt alternativ med tanke på den massiva kritik de fick när de slopade det alternativet på 991.1.

Kritiken var så pass överväldigande att när 991.2 lanserades gick GT3 återigen att få med manuell växellåda. Med detta i åtanke är det rimligt att anta att även nästa generation GT3 också går att få med manuellt alternativ. Exakt hur det blir får vi veta 2020 när 992 GT3 lanseras.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag föredrar sugmotor!
128
16