Officiell: Audi SQ2 är här med 300 hästar

Officiell: Audi SQ2 är här med 300 hästar

SQ2 heter alltså Audis senaste tillskott till S-vagnparken. Lill-suven som presenteras på Parissalongen utrustas med motorn som sedan tidigare finns i både Audi S3 och Volkswagen Golf R – den turbomatade tvålitersfyran med 300 hk och 400 Nm. Det räcker för att SQ2 ska göra 0–100 på 4,8 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h.

Audi SQ2 får också större bromsar med 340 mm skivor fram och 310 mm skivor bak. Bilen får också en ny hårdare fjädring som gör att bilens köregenskaper vassare dessutom sänker markfrigången med 20mm jämfört med vanliga Q2. Dessutom är SQ2, precis som alla andra S-modeller, utrustad med quattro-fyrhjulsdrift.

Rent kosmetiskt skiljer sig inte SQ2 jättemycket från en vanlig Q2 med S-Lineutrustning. Men några saker som är unikt för SQ2 är större luftintag i fronten, möjlighet till röda bromsok med S-logga och givetvis fyra avgasrör i aktern.

Interiört går det ej att ta miste på att du befinner dig i en S-version av Q2. S-loggor finns utspridda lite överallt, på ratten, växelspaken och stolsryggen för att nämna några exempel.

Audi kommer börja ta beställningar på SQ2 mot slutet av året och de första leveranserna sker under början av 2019.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar prestandasuvar.
37
8