Nya BMW 3-serie: Se skillnaden mot gamla modellen

Nya BMW 3-serie: Se skillnaden mot gamla modellen

Det är väl ingen som missat att BMW 3-serie kommit i nytt utförande. Modellen tar inga jättekliv designmässigt, men det finns ändå en hel del skillnader som märks om du tittar noga.

En tydlig skillnad mot förra modellen är att nykomlingen fått fler "veck" både i fronten och längs sidorna, framför allt på M Sport-modellen. Nya 3-serien utan M Sport-paket är lite enklare och "renare" i designen.

En annan nyhet i fronten är att BMW:s klassiska ljusringar har fått ny design. De är inte längre två markerade ringar utan strålkastarhuset delas upp i två halvor med en "flik" i underkant. Men som förut är det två ljuspunkter i vardera strålkastare.

BMW:s kända "hofmeisterknick" – den lilla kroken vid fönsterlisten på C-stolpen – är heller inte längre lika framträdande som på tidigare modeller.

Dra i reglaget för att se skillnaden!

Här ser vi gamla 3-serien (F30) till vänster och nya G20 till höger. Båda bilarna har M Sport-paket.


Rakt bakifrån ser vi ett tydligt släktskap mellan de två 3-seriemodellerna. Gamla F30 till vänster och nya G20 till höger, ingen av bilarna har M Sport-paket.


Här ser vi skillnaden på nya 3-serien (G20) med M Sport-paket (till vänster) och en bil utan (till höger).


Två BMW 3-serie rakt från sidan, gamla F30 till vänster och nya G20 till höger. Ingen av bilarna har M Sport-paket.


Två bilar som båda har M Sport-paket, till vänster gamla F30 och till höger nya G20. Tittar man på det svepande, horisontella karossvecket vid dörrhandtagen så ser man att linjen flyttats upp ovanför handtagen på nya G20.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker nya 3-serien är snyggare än den gamla.
209
64