Volvo Polestar 1 börjar produceras i Torslanda – bygger 34 prototypbilar

Utvecklingstakten för sportiga laddhybriden Polestar 1 ökar och nu byggs en första grupp på 34 prototypbilar. När testerna avslutats ska kundbilarna produceras i Polestars nya Production Centre i Chengdu, Kina.

Volvo Polestar 1 börjar produceras i Torslanda – bygger 34 prototypbilar

Polestar 1 ska produceras i nya Production Centre i Chengdu, Kina, men de första prototypbilarna byggs i Torslanda. Det är en grupp på 34 prototypbilar som byggs i Specialvagnars lokaler, som ligger strax intill Volvo Cars stora fabrikslokal i Torslanda. 

Polestar 1 är till stora delar byggd av komponenter i kolfiberarmerad plast, vilket är en ny teknik för Volvo. Erfarenheterna från att bygga de första 34 Polestar 1 ska sedan överföras till den "riktiga" produktionen i Kina. Bilarna som byggs i Torslanda kallas VP bilar (Verifiering Prototyp).

"Monteringen av VP-bilarna innebär att Polestar 1 har tagit nästa steg mot produktion," säger Thomas Ingenlath som är Chief Executive Officer på Polestar.

"Denna första batch med 34 bilar kommer att göra det möjligt för våra ingenjörer att finjustera detaljerna på bilen, säkerställa att Polestar 1 är perfekt när vi börjar producera kundbilar i mitten på nästa år."

De första bilarna ska användas för att utföra krocktester, vädertester och allmän utvärdering i trafik under olika årstider. Hela Polestar-projektet är en stor utmaning för Volvo Cars och alla inblandade, vilket lett till en del förseningar och även fabriksbyggandet i Chengdu är försenat.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar verkligen Polestar 1!
128
16