Volvo sämst i test av halvautonoma system – och Teslas Autopilot är inte bäst

Volvo hamnar sist i ett nytt test av halvautonoma system som amerikanska Consumer Reports gjort. Tesla har storsatsat på Autopilot – men trots det får systemet se sig slaget av en konkurrent.

Volvo sämst i test av halvautonoma system – och Teslas Autopilot är inte bäst

Consumer Reports har testat fyra olika halvautonoma system – Cadillacs "Super Cruise", Teslas "Autopilot", Nissans "ProPilot Assist" och Volvos "Pilot Assist" – för att se vilket som är det bästa och säkraste.

Volvo presterar dåligt i flera av testgrenarna. Consumer Reports slår ner på att Volvos system har problem med att hålla bilen stabilt i mitten av filen, samt att systemet stängs av när bilen misstänker att föraren inte är uppmärksam, snarare än att med hjälp av signaler och andra varningar försöka återfå förarens uppmärksamhet.

Teslas Autopilot får bra betyg men får ändå se sig slaget av Cadillacs system Super Cruise. Det som Consumer Reports ser som ett problem med Teslas Autopilot, är att det fungerar "för bra" och det att riskerar att göra föraren ouppmärksam. Dessutom drar de av säkerhetspoäng från Tesla för de anser att Autopilot kräver för lite input från föraren för att hålla systemet aktiverat.

Nedan syns en film från en Tesla Model S som körs med Autopilot aktiverat. Vi kan höra att Autopilot varnar föraren för en stillastående bil längre fram, men den ouppmärksamme föraren missar detta och bilen kör rakt in i bilen framför.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag litar på halvautonoma system.
87
195