Fler detaljer om Mercedes nya laddhybrid – med dieselmotor

Sedan flera månader har Mercedes tagit bort de gamla laddhybridmodellerna med bensinmotor ur programmet. Det är ett stort problem, eftersom köparna skriker efter laddhybrider samtidigt...
Annons

Sedan flera månader har Mercedes tagit bort de gamla laddhybridmodellerna med bensinmotor ur programmet. Det är ett stort problem, eftersom köparna skriker efter laddhybrider samtidigt som det nya utsläppstestet WLTP försenar leveranserna för köparna.

Tidigare i år stod det klart att Mercedes skulle lansera nya laddhybrider med dieselmotor och nu kommer fler detaljer.

Kommer som kombi

Mercedes C300de heter den nya laddhybriden som får en 2,0-liters dieselmotor på 194 hästkrafter och en elmotor på 122 hästkrafter. Totalt ger bilen 306 hästkrafter och 700 Nm från 1.400 r/min. 0–100 km/h går på 5,6 sekunder.

Batteripaketet är på 13,5 kWh och räckvidden på eldrift blir 5,7 mil, men då ska vi komma ihåg att Mercedes av någon anledning verkar ange räckvidden enligt den gamla NEDC-körcykeln, inte enligt den nya och mer realistiska WLTP-körcykeln.

Bilen får en niostegad automatlåda och en viktig detalj jämfört med konkurrenten BMW är att Mercedes C300de kommer som kombi.

Leveranserna av Mercedes C300de körs igång i juli.

Fler detaljer om Mercedes nya laddhybrid – med dieselmotor

Det här är en kontroversiell satsning: de flesta nya laddhybrider som lanseras har bensinmotor och det är inte så konstigt med tanke på hur mycket sämre rykte dieselbilarna fått de senaste åren.

Men faktum är att Mercedes ska lansera ytterligare en laddhybrid, men då med bensinmotor, till C-klassen senare.

Volvo har fasat ut laddhybriddrivlinan med dieselmotor i V60 och ersätter den nu med bensinhybrider.

Annons
Annons
Rulla till toppen