Polisens nya varning: Se upp för utländska stöldligor i höstmörkret

Polisens nya varning: Se upp för utländska stöldligor i höstmörkret

Polisen går än en gång ut med en varning för utländska stöldligor i Sverige. Ligorna misstänks ligga bakom en mängd stölder av bilar och bildelar.

Nu har nya personer med koppling till litauiska ligor tagit sig till Sverige, skriver polisen. Personerna rör sig snabbt över landet och det är vanligt att den här typen av ligor gömmer stöldgods i skogen eller på andra platser.

"Det finns organiserade stöldligor baserade i Litauen, nu vet vi att det kommit ytterligare personer kopplade till dem, till Sverige. Därför vill vi göra allmänheten extra uppmärksamma på okända personer som rör sig bland villor och bostadsområden, nu när det börjar bli mörkare på eftermiddagar och kvällar", säger Linda Staaf, chef för underrättelseenheten på nationella operativa avdelningen, Noa.

När höstmörkret faller gäller det alltså att ställa in bilen i garaget – om du har ett – och att vara vaksam på personer som rör sig i bostadsområden.

"Vi gör löpande insatser mot de här internationella kriminella nätverken, samverkar med andra länder och har bevakning i våra hamnar. Att bekämpa den här brottsligheten innebär betydande skillnader i människors vardag", säger Linda Staaf.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har råkat ut för bildelstjuvar.
16
36