Audi ska ha fuskat med chassinummer i flera års tid

Audi ska ha fuskat med chassinummer i flera års tid

Vid det här laget har ingen missat det utbredda dieselfusket som avslöjades hos Volkswagen för tre år sedan. Men om nya uppgifter från Süddeutsche Zeitung visar sig stämma är utsläpp inte det enda koncernen har fuskat med.

Audi kan ha fuskat med chassinummer på nya bilar för att försöka hindra utsläppstester. Tre anställda utreds just nu för att ha fuskat med chassinummer sedan 2013, men antalet misstänkta kan öka, enligt åklagarmyndigheten.

De anställda ska ha fejkat chassinummer för att myndigheterna skulle godkänna Audimodellerna som annars inte hade klarat de sydkoreanska bilimportreglerna. "Godkända" chassinummer har använts på bilar som i själva verket inte är godkända.

Vid sidan av nummerfusket har Audi manipulerat dokument från olika utsläpps- och bullertester, som skulle användas för att certifiera bilarna för försäljning.

Audichefen Rupert Stadler sitter sedan flera månader frihetsberövad för att inte kunna påverka vittnen och undanröja bevis i utredningen om dieselgate. Han sparkades i förra veckan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

På det stora hela litar jag på att biltillverkarna håller sig till lagen.
93
249